Image Alt

Brandweer Zeeland staat weer paraat.

Brandweer Zeeland staat weer paraat.

Foto: PanskyTV Media

Na de grote brand in de brandweer kazerne te Middelbrug van afgelopen dinsdag, heeft het onderzoeksteam van de provincie vastgesteld dat inderdaad een ademlucht fles was verwisseld met een gasfles. Volgens de woordvoerder van het onderzoeksteam is dit de eerste keer dat zoiets gebeurd, verder laat hij weten dat het gebruikelijk is dat de brandweer oefent met lucht op de slangen. Dit doet men om geen schade aan te richten binnen gebouwen, aankomende week zal er een hoorzitting plaatsvinden waarbij de verantwoordelijke bevelvoerder alsmede de manschappen zullen worden gehoord.

Lees ook:

Brandweer maakt grote fout tijdens oefening in eigen kazerne

 

Hoe nu verder?

Bouwbedrijf Jozias heeft razend snel gezorgd voor de renovatie van de brandweer kazerne. Hun directie laat weten dat ze het project hebben voorgetrokken en alle beschikbare werklieden hebben ingezet. Ze vonden het belang van de veiligheid een erg belangrijke reden tot dit besluit.

Om de brandweer van Middelburg weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen heeft de provincie ruim tweehonderdduizend euro vrijgemaakt, dit bedrag is mede geïnvesteerd in een compleet nieuw interieur voor de brandweer kazerne, kleding, nieuwe voertuigen en ander materiaal.

Add Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.