Image Alt

Brandweer maakt grote fout tijdens oefening in eigen kazerne

Brandweer maakt grote fout tijdens oefening in eigen kazerne

Vanavond heeft de oefening van de brandweer Zeeland zich ontketend in een ramp.
“Dit had nooit mogen gebeuren en we hebben de inwoners hiermee ernstig in gevaar gebracht, daarvoor onze excuses”. Aldus de brandweer commandant N. de Bock.
Waar het precies misgegaan is zal later uit het onderzoek blijken, uit onze bronnen hebben we vernomen dat men met lucht op de slangen wilden oefeneen. Hierbij heeft men vermoedelijk een ademlucht fles verwisseld voor een gasfles. In slechts enkele minuten stond de gehele de brandweer kazerne in lichte laaien. De brandweer heeft samen met de andere brandweerkorpsen uit de omliggende regio’s de brand geblust. De brandweer gaf om ongeveer 1:00 het sein brandmeester.

De provincie laat een onderzoek instellen naar zowel de toedracht als het schadebedrag. Er zijn 4 brandweerlieden afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

 

1 Comments
 • Skywalker
  reply
  Mai 15, 2021

  Beetje vreemd, Als je met Gasflessen gaat werken, moet er normaal gesproken een Werkbriefje worden ingevuld. Daarin staat geschreven waar – wanneer en tijd aangegeven, waar je het gaat gebruiken en met de veiligheidsvoorwaarden erbij. En dat wordt dan afgetekend door een meerdere / een bevoegd iemand. Aldus mijn ervaring.
  Mijn idee is, dat hier grove nalatigheid is.
  Maar wat wel mooi is, dat deze stad überhaupt een (werkende) Brandweer heeft.
  BRAVO
  Maar hier moet dus nog wel even flink geoefend worden op procedures.

Add Comment

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.